Fyn Rundt 1999

Af Torben Meldgaard

Sommeren 99 fik jeg lejlighed til at deltage i en rotur rundt om Fyn. Turen var planlagt til at tage ca. 10 dage, men vi havde alle sat 14 dage af for det tilfælde at vi skulle blæse inde et sted. De øvrige deltagere var Michael Troelsen (styrmand), Ulrik Ralfkiær, Søren Sprogøe og Uffe Rasmussen (hvis du vil se billederne i fuld størrelse så klik på dem).


Vi tog afsted Mandag d. 26/7 klokken ca. 14 fra Århus. Perfekt vejr. Ikke for varmt og ikke for koldt.


I Hou nappede vi en bid mad og slappede af en times tid, før turen atter gik sydover. Vejret skiftede til det værre og det blev ret hårdt at krydse Horsens fjord i frisk sydvesten vind.


Efter en overnatning i det fri ved Ashoved skov fortsatte vi. I fuldstændig vindstille vejr krydser vi her Vejle fjord mellem Rosenvold og Trellenæs.


2. dagen sluttede i Bogense hvor vi overnattede i roklubben. Dagen efter rundede vi den smukke Æbelø og fortsatte langs kysten af Nordfyn. Her holder vi frokost på en velbesøgt Nordfynsk badestrand.


Efter Nordfyn og Fynshoved hed det Storebaelt. Efter 85 kilometer nåede vi Kerteminde, som er meget idyllisk. Dagen efter havde Søren 25 års fødselsdag, som blev fejret med Kæmpekanelsnegle og flag.


Ved Nyborg MÅTTE vi ind på stranden for at kigge på lidt piger. Så vi var glade og storbrovtende da vi roede under Vestbroen over Storebælt.


Man keder sig sjældent i en robåd.......................


Vel fremme i Svendborg, var det tid til Sørens fødselsdagsmiddag. Den bestod af karbonader/krebinetter (vi kunne ikke blive enige om forskellen) med nye Kartofler (4 kilo) og smørsovs. Yum yum. Dertil nød vi en smuk solnedgang samt en ligeså smuk måneopgang.

Vil du have resten af historien? Så kig på del 2