Love og regler i ASR
Reglement for K1-ret
§ 1
Enhver instruktør kan instruere til K1-ret.
§ 2
Instruktionen omfatter:
- Kendskab til styrmandens rettigheder og pligter.
- Beherskelse af kommandoer og manøvrer (herunder tillægning ved broer i havnen og langs kysten).
- Teoretisk kendskab til forholdsregler ved påsejling af sten eller pæle, ved kollision, ved bordfyldning eller ved kæntring.
- 'Hårdtvejrstur', hvor roeren har bevist at beherske en fornuftig styreteknik i høje bølger, har indøvet hurtigt og sikkert skift og kender til interferensbølger ved den Permanente og langs moler.
- Kendskab til søvejsregler, bl.a. vigeregler, ansvar og udkig.
- Kendskab til farvandsafmærkninger efter IALA System A, f.eks. sideafmærking ved Studstrup og speciel afmærkning ('gule bøjer') mellem Egå og Studstrup, og dykkerflag.
- Kendskab til bådens fagbetegnelser.
- Kendskab til bådene. Opmærksomhed omkring håndteringen af bådene, og kendskab til alm. tiltag i forbindelse med slitage og skader. Heri ligger kendskab til skadesrapportering, kontakt til materialegruppen og omgang med værktøj og div. reservedele. Desuden kendskab til de mest alm. reparationer, såsom udskiftning af hjul og skinner samt brug af lim og lak.
- Landgang ved åben kyst, hvor båden bæres i land og understøttes.
- En rotur gennem K1-området til Studstrup, udpegning af pejlepunkter fra Studstrup mod resten af K1-området samt gennemgang af søkort over K1-området.
§ 3
Instruktion til K1-ret kan påbegyndes, når roeren har ro-ret og har roet min. 150 km. K1-ret kan bevilges, når roeren har roet min. 300 km. Afsluttes instruktionen ikke på én sæson, skal roeren have roet min. 75 km i den sæson, hvor instruktionen afsluttes, før K1 kan bevilges.
§ 4
K1-ret kan bevilges af en vilkårlig instruktør.