Om Aarhus Studenter Roklub

ASR blev stiftet i 1942 og er en af 5 roklubber i Århus. I 2002 havde vi 250 aktive medlemmer, hvoraf 87 var kaniner (nye medlemmer) og overflyttere fra andre klubber. Vi er en meget aktiv klub. Vi ror mange langture, hvoraf mange er med overnatninger. De længste ture, der er blevet roet de senere par år, er gennem Limfjorden til Skagen og retur til Århus, fra Flensborg til Århus, én fra Århus rundt om Fyn og tilbage igen og Sjælland rundt. Men mest af alt ror vi meget i det daglige. En så stor roaktivitet er ret usædvanlig - set i forhold til andre klubber.

Vi går ikke i hi om vinteren. Roning kan faktisk dyrkes året rundt. Den officielle sæson går fra ca. 1. april til ca. 1. november. Men der er også både på vandet om vinteren. Er man ikke lige til vinterroning, kan vi tilbyde volleyball og svømning i klubregi. Desuden går vintermånederne med klargøring af bådene til næste sæson. Dette kræver en del slibning og lakering.

Om roning

Roning er: * God motion * Gode venner * Masser af frisk luft og sol * Hyggelige fællesture * Aktive ferieture * Fester * Vedligeholdelse af bådene, også i vinterperioden
- men roning kan også være: * Vabler * Ondt i røven * Kulde * Møgbeskidt og vådt rotøj * Silende regn og flere timers roning hjem

Om at være roer

Vi gør vort bedste for at få alle nye medlemmer til at føle sig velkomne. Alligevel er der mange kaniner, der ikke ror mere end én enkelt sæson. Det er der flere grunde til. En vægtig grund er, at nogle nye medlemmer ikke sætter sig ordentligt ind i, hvad det vil sige at være roer. Sloganet "Roning - en livsstil!" er ikke kun en tom kliché. Roning er i høj grad en livsstil - måske især for ASR-roere. Derfor:

1. Det tager tid at ro!

Roning er ikke en sport, man dyrker på bestemte tidspunkter om ugen. Man kan ro, når man har lyst og vejret er til det. Og i princippet hver dag hele døgnet rundt. Roning er ofte noget, der tager tid. Mange nye roere holder hurtigt op, når de finder ud af, hvor lang tid det egentlig tager at "ro en tur". Båden skal gøres klar, inden man tager afsted. Og den skal vaskes af, når man er kommet hjem. Og da man ror med en hastighed af ca. 7-8 km i timen, siger det sig selv, at roning ikke er noget man dyrker, hvis man lige har et par timer i overskud. - Så hvis du allerede nu ved, at du ikke har lyst til at bruge så meget tid på roning, så skal du måske overveje at vælge en anden sportsgren.

2. Du skal selv være aktiv!

Igennem de senere år har vi prøvet at gøre ASR mere "kaninvenlig". Men med så mange nye folk har vi ikke overskud til at tage os specielt meget af den enkelte, så derfor kan vi lige så godt slå det fast med det samme: Hvis du er typen, der ikke er speciel initiativrig, er det ikke i ASR, du skal ro!

Det nytter ikke, at du sidder derhjemme og venter på at blive ringet op. Selvfølgelig vil din instruktør til en vis grad tage sig af dig, men han/hun har også sin egne rovenner, der skal plejes. Du er derfor nødt til at være aktiv. Ring selv folk op og aftal roture! Mød op til fællesroning! Hag dig fast i blusen på en L-styrmand og nægt at slippe, før han/hun har lovet at tage dig med på en længere tur/weekendtur. Du er nødt til hele tiden selv at være udfarende. Er du ikke det, er du en af dem, der hurtigt bliver "glemt".

3. Bliv et kendt ansigt i ASR!

Det er en god idé at blive et kendt ansigt blandt de gamle medlemmer. Det er dem, der kan tage dig med på de spændende ture, de kan lære dig en masse, og de kan hjælpe dig ind i "varmen". Der er mange måder, man kan blive kendt på. En sikker måde er at være med til at arrangere årets kaninfester. Du kan også tage initiativ til at lave fællesspisning, biografture, fællesture, fuldmåne-ture etc. Har du en god idé til et fællesarrangement, så gå bare i gang med at arrangere. Har du brug for hjælp, så henvend dig til et bestyrelsesmedlem.

4. Ergo:

Har du ikke ret meget tid til din sport og kan du ikke selv tage initiativ til at komme ud og ro, er det nok ikke i ASR du skal blive medlem - der er stor risiko for at du bliver glemt! Dog skal du være opmærksom på at der er andre roklubber i Århus (Århus Roklub, ARA, Risskov Roklub og HEI). Klubberne er forskellige, så måske kan nogen af de andre tilbyde lige netop den form for roning du søger. Se deres hjemmesider under punktet ro-links.