UNIVERSITETSMATCHEN 1959

 

Årets studentermatch mellem Københavns og Århus’ universiteter blev afholdt den 14. juni i Københavns havn. For arrangementet stod Aarhus Studenter Roklub og Danske Studenters Roklub samt de to dagblade Politiken og Aarhuus Stiftstidende. Traditionen tro, blev også den gamle studentermatch mellem universitetet og Danmarks Tekniske Højskole afviklet.

 

En stor dag blev det. Takket været et fint sommervejr og et storartet arrangement, der klappede i alle enkeltheder, blev stævnet en stor succes for hovedarrangøren, D.S.R. For A.S.R blev den største glæde vel nok, at vi vandt otterløbet mellem de to universiteter, ikke mindst på baggrund af, at vi herved fik en tiltrængt stimulans i en tid, hvor vor klub har været i megen modvind.

 

Også i år oplevede vi de københavnske roeres storartede gæstfrihed og deres storartede måde at forme en ramme om begivenheden. Den traditionelle frokost i klubhuset ved Svanemøllebugten, krydret med de vel også traditionelle ordfejder, blev en strålende optakt til eftermiddagens rent sportslige arrangementer. Den efterfølgende middag på universitetet, i den ærværdige gobelinsal, blev en værdig afslutning på dagens begivenheder.

 

Efter middagen var Danske Studenters Roklub vært ved en fest med dans og illumination af forpladsen, og belært af tidligere års erfaringer havde de fleste af os fået det arrangeret, så man kunne blive til mandag.

 

 

K. Kappel Jensen

 

 


Tilbage til forrige side!

Denne side er sidst opdateret 14. oktober 2001 af holdet bag asr.dk